Gesztenyés sikerélmény

2009. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Akkor süssünk valamit! Mi is van itthon? Egy gesztenyepüré, egy csomag babapiskóta (nagy csomag), egy csokipuding (főzős), egy kis doboz tejszín, cukor, tej, kis margarin - ez már elég egy sütihez!

Két deci tejet felforraltam egy vaníliás cukorral, ebbe mártogatom a piskótákat, lerakom egy tálcára. 4 deci tejből pudingot főzök, ízlés szerinti cukorral. Amikor kicsit kihűlt, belereszelek egy fél csomag gesztenyepürét. A másik felét, 5 dkg Rámával , 5 dkg porcukorral kikavarom, ez kicsit tömör, így, néhány kanál tejszínnel lazítom, a többit felverem habnak.

 

Akkor rakjuk össze! A piskótarétegre először a vajas gesztenyét kenem, erre a pudingosat, egy újabb réteg mártogatott piskóta és az egészet behúzom a tejszínhabbal.

Hogy a szemnek is adjunk egy kis élményt, díszítem -, mondjuk lecsorgatom ez esetben olvasztott tortabevonóval, a maradék piskótákat kettévágom, megmártom csokiban a végüket, igy alakul ki a végeredmény, ami igazi sikerélmény számomra, mivel én találtam ki, ezért így is neveztem el.

Nektek is sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top