Pókerkönyv

2009. 02. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Istenem, adj kitartást, hogy legyen erőm megváltoztatni a megváltoztathatót, türelmet, hogy elfogadjam, amit nem lehet megváltoztatni, és bölcsességet, hogy e kettőt mindig meg tudjam különböztetni! E közismert fohász pontosan kijelöli azt az attitűdöt, melyet magunkénak kell tudnunk, hogy sikeresek lehessünk a pókerben és az élet más területein egyaránt.

Hogy mit jelentenek a fohász szavai a hold'em nyelvére lefordítva? Erős kezeinkkel igyekezzünk minél több zsetont begyűjteni, ugyanakkor viseljük el alázattal és fegyelemmel, ha ellenfelünk gyengébb kezét megmenti a river! Mindig vegyük észre, hogy melyek azok a partik, amelyekben nem szabad részt vennünk, vagy ki kell szállnunk belőlük! Ahogy Mérő László véli: „G. Nagy László könyve azoknak szól, akik néhányszor már kipróbálták a hold'em pókert, és ráéreztek a mélységeire. Az ő számukra akár tankönyvként is szolgálhat ez a kitűnő könyv, amelyből nem a valószínűségek pontos kiértékelését tanulhatják meg (arra ennél sokkal vaskosabb és unalmasabb tankönyvek szolgálnak), hanem a pókerhez való helyes hozzáállást. És ezen keresztül akár az élethez való helyes hozzáállást is.”

Az író pedig így vall magáról és könyvéről: - Harminchat évvel ezelőtt, Budapesten láttam meg a napvilágot. Nem kis tragédiám, hogy apám szépségét, s anyám eszét örököltem, mindez meg is határozta további sorsomat. Már akkor világossá vált: szinte kizárólag a szerencsére építhetek. Az iskolákat úgy-ahogy elvégeztem, s huszonnégy évesen – egy közgazdász diplomával a hónom alatt – magam is beálltam a prostituáltak sorába, napi nyolc munkaórám áruba bocsátásával. Több mint tíz esztendeig tapostam a mókuskereket, amíg a távközlésen, a gépjármű-finanszírozáson, majd az iratkezelésen túl végre megérkeztem oda, ahová mindig is vágytam: a játékok önfeledt világába.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top