Pöstyéni túrós

2009. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Pöstyéni túrós

Hozzávalók:

8 tojás 

8 evőkanál cukor 

8 evőkanál rétesliszt 

40-50 dkg túró 

2-3 ek cukor 

5 dkg mazsola

1 citrom reszelt héja

Tetejére: lekvár, vaníliás porcukor 

Elkészítés:

A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe. Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm.

Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom. JÓ ÉTVÁGYAT !  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top