Pöstyéni túrós
Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál rétesliszt
40-50 dkg túró
2-3 ek cukor
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
Tetejére: lekvár, vaníliás porcukor
Elkészítés:
A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe. Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm.
Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom. JÓ ÉTVÁGYAT !