Csirkemell ananásszal, sonkával, sajttal

2009. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Csirkemell ananásszal, sonkával, sajttal
 
Hozzávalók:
 
2 db csirkemell,
1 doboz ananászkonzerv,
sonka, reszelt sajt, só, bors, liszt, olaj
 
A csirkemelleket szeletekre vágom, majd kiklopfolom. Sóval és fekete őrölt borssal fűszerezem. Ezután lisztbe forgatom, majd kevés forró olajon hirtelen pirosra sütöm. Amikor megsült, olajjal vékonyan kikent tepsibe rakom a hússzeleteket. Egy doboz egész ananászbefőttet feldarabolok - szerintem ez jobb, mint az eleve darabolt - és a húsra rakom úgy, hogy jó bőven legyen rajta. Ezután minden szelet húsra teszek egy szelet sonkát - én csirkemell sonkát szoktam - majd bőven megszórom reszelt sajttal. A befőtt levéből egy keveset öntök a hús alá és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt megolvad és egy picit barnulni kezd.
Köretnek burgonyapürét szoktam csinálni, de biztosan finom rizzsel is. Jó étvágyat hozzá!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top