Csirkemell ananásszal, sonkával, sajttal
Hozzávalók:
2 db csirkemell,
1 doboz ananászkonzerv,
sonka, reszelt sajt, só, bors, liszt, olaj
A
csirkemelleket szeletekre vágom, majd kiklopfolom. Sóval és fekete
őrölt borssal fűszerezem. Ezután lisztbe forgatom, majd kevés forró
olajon hirtelen pirosra sütöm. Amikor megsült, olajjal vékonyan kikent
tepsibe rakom a hússzeleteket. Egy doboz egész ananászbefőttet
feldarabolok - szerintem ez jobb, mint az eleve darabolt - és a húsra
rakom úgy, hogy jó bőven legyen rajta. Ezután minden szelet húsra
teszek egy szelet sonkát - én csirkemell sonkát szoktam - majd bőven
megszórom reszelt sajttal. A befőtt levéből egy keveset öntök a hús alá
és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt megolvad és
egy picit barnulni kezd.
Köretnek burgonyapürét szoktam csinálni, de
biztosan finom rizzsel is. Jó étvágyat hozzá!