Halászlé…ala Lala

2009. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Halászlé…ala Lala

(apukám receptje szerint)

Hozzávalók:

Egy szép ponty(kb. 1,5-2kg-s) Néhány apróhal(kárász, keszeg…) Kalocsai fűszerkeverék Magyaros halászlékocka 3-4 fej vöröshagyma Pici vörösbor Só Erőspaprika(felfűzött) gyufametélt

Alaplét készítek: A ponty fejét, farkát és a farki részt (melyet nem lehet szép patkó alakúra szelni) valamint az apró halakat az apróra vágott vöröshagymával, bő vízzel, kevés sóval felteszem főni.

Az alaplét a forrástól már csak takaréklángon „bizsergetem”, míg a halhús le nem kezd válni a szálkákról. Ekkor hagyományos módon átpasszírozom a hagymás-húspépes lét, ügyelve hogy szálka ne kerüljön bele (én a szűrőn át passzírozást részesítem előnyben).

Ekkor készen áll az alaplé arra, hogy újra tűzhelyre tegyem, felöntsem vízzel (kb. 5 liter  legyen) és belekerüljenek a további hozzávalók: az előzőleg kevés vízben felforralt 6-8 db magyaros halászlékocka, fél tasak kalocsai halászlé-fűszerkeverék, valamint a vörösbor.

Mikor összeforraltam, beledobom a halszeleteket(és esetleg az erős csöves fűszerpaprikát). Ezzel már csak közepes lángon főzöm 10-15 percet, mert a hal hamar puhul.

Frissen kifőzött gyufametéltre szedem, fehér kenyérrel tálalom.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top