Pöttyös keksz

2008. 11. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz, 50 dkg margarin, 40 dkg cukor, 6 ek. kakaópor, 4 dl tej és 1 rum aroma, ha felnőtteknek készül, akkor igazi rumot is lehet használni.

A kekszet össze kell törni, de ne legyen nagyon apró. Egy lábasban a tejet és a többi hozzávalót addig melegítjük, amíg a margarin is teljesen elolvad. A rumot csak a végén öntjük bele. Levesszük a tűzről és beleöntjük a kekszet. Jól összekeverjük. Ha kihűlt, kifóliázott őzgerincekbe rakjuk és be a mélyhűtőbe. Mielőtt tálalnánk, egy órával előtte ki kell venni.

Nagyon finom hűsítő édesség. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Horváth Andreának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top