Hozzávalók
Tészta:
45 dkg liszt 15 dkg cukor 15 dkg zsír 1 tojás 2 dkg szalagória kb.1 dl tej
Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.
Krém:
4 tojásból sütött piskóta 2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni. 1 margarin 15 dkg cukor 1 cs. mazsola rumba áztatva 3 cs. vaníliás cukor 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 tubus rumaroma
A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal. A piskótát felkockázzuk és hozzákeverjük a krémhez.
Az egyik tésztalapot megkenjük valamilyen piros lekvárral (pl. vegyes, ribizli, meggy).
Rákenjük a krémet, azt is megkenjük lekvárral és lefedjük a másik lappal.
Máz:
35-40 dkg porcukor víz + rum+ piros ételfesték = 1 dl
A porcukorhoz annyi folyadékot adunk, hogy jól kenhető, de sűrű massza legyen, és rásimítjuk a tésztára.
Ha egy kicsit szikkadt a máz, késsel bekarcoljuk, ahol majd szeletelni szeretnénk, egy éjszakát áll és másnap ehető.
Köszönjük szépen Bóna Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.