Puncs szelet

2010. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók

Tészta: 

45 dkg liszt 15 dkg cukor 15 dkg zsír 1 tojás 2 dkg szalagória kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

Krém:

4 tojásból sütött piskóta 2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni. 1 margarin 15 dkg cukor 1 cs. mazsola rumba áztatva 3 cs. vaníliás cukor 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal. A piskótát felkockázzuk és hozzákeverjük a krémhez.

Az egyik tésztalapot megkenjük valamilyen piros lekvárral (pl. vegyes, ribizli, meggy).

Rákenjük a krémet, azt is megkenjük lekvárral és lefedjük a másik lappal. 

Máz:

35-40 dkg porcukor víz + rum+ piros ételfesték = 1 dl

A porcukorhoz annyi folyadékot adunk, hogy jól kenhető, de sűrű massza legyen, és rásimítjuk a tésztára.

Ha egy kicsit szikkadt a máz, késsel bekarcoljuk, ahol majd szeletelni szeretnénk, egy éjszakát áll és másnap ehető.

 Köszönjük szépen Bóna Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top