Raffaello torta

2010. 08. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

A piskótához: 4 tojás, 4 kanál víz, 8 kanál liszt, 8 kanál cukor, késhegynyi sütőpor.

A golyókhoz: 15 dkg tejpor, 12 dkg porcukor, 12 dkg margarin, 15 dkg kókuszreszelék, fél deciliter víz, a közepébe 1 – 1 szem sótlan mogyoró vagy mandula.

A krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor, 15 dkg margarin, 10 dkg kókuszreszelék, 12 dkg porcukor, 2,5 deciliter tej, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi étkezési zselatin, néhány csepp mandula aroma, a díszítéshez 5 dkg mandulaforgács.

(a golyók és a krém összetevőinek mennyisége egyéni ízlés szerint módosítható, nem kell ezekhez az arányokhoz ragaszkodni).

 

Elkészítése:

A piskótához a 4 tojásfehérjét a vízzel habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáit, és a lisztet, amibe előre belekevertük a sütőport. A tortaformába papírlapot teszünk, majd beleöntjük a masszát. A tetejét eligazítjuk, hogy egyenes legyen, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A golyókhoz a vizet felforraljuk, beletesszük a porcukrot, és kicsit tovább melegítjük, hogy szirupos legyen. A margarint egy tálban puhára keverjük, beletesszük a tejport, a kókuszreszeléket, végül a cukros vizet, és összegyúrjuk, majd egy félórára a fagyasztóba tesszük.

A krémhez a tejből és a pudingporból a vaníliás cukor és az étkezési zselatin hozzáadásával pudingot főzünk, melyet kihűlésig néhányszor megkeverünk, hogy ne legyen csomós. Ha kihűlt, turmixgéppel hozzádolgozzuk a margarint, a porcukrot, a kókuszreszeléket. A végén keverünk bele néhány csepp mandula aromát (vegyük figyelembe, hogy az íze intenzív, és a krémet zöld színűvé teszi, így csak óvatosan bánjunk vele).

A kihűlt piskótalapot középen kettévágjuk, megkenjük a kémmel a közepét, majd a rá helyezett fedőlap tetejét és a torta oldalát is.

A fagyasztóból kivett masszából a mogyorószemekkel golyókat formálunk (kb. 25 db lesz ekkora mennyiségből), majd ezekkel körberakjuk a tortát (a maradék külön is elfogyasztható). A legvégén mandulaforgáccsal szórjuk meg a torta tetejét (lehet az oldalát is).  

Jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top