Rajzolj, segíts és légy#br# híres Magyarországgal!

2011. 03. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Valószínűleg kevés olyan aktívan netező ember van, aki ne ismerné a Google keresőrendszert. Közülük még kevesebben vannak azok, akiknek eddig nem tűnt fel, hogy a Google rendszeresen érdekes, kreatív, vicces, megható stb. logókkal szokta felhasználóit szórakoztatni a kereső nyitóoldalán.

A Google Magyarország most lehetőséget ad arra minden egyes művészpalántának szerte az ország általános és középiskoláiban, hogy megmutassák tehetségüket és azt, hogy mit jelent nekik Magyarország egy ilyen logó tervezésén keresztül, mely egy napon keresztül látható lesz a Google nyitóoldalán, mint az aznapi Google Doodle (vagyis a logó körüli, rajta áthaladó... firka, rajz), az év utolsó tanítási napján, június 14-én.

A kezdeményezés persze nem egyedi, hiszen a Google számos más országban már sikeresen megrendezte a versenyt, szintén hazafias témában.

 Agatha Christie emlékére készült doodle - Fotó: Google

Akik úgy érzik, hogy volna kedvük egy Google-logóba beledolgozni azt, hogy mit is jelent számukra Magyarország, azok egy percig se habozzanak, mert a beküldési határidő 2011. április 16-án lejár. De addig van idő, hogy kitalálja, hogy számára mi szimbolizálja a legjobban az országot, ahol él. A túró rudi? A Hortobágy? Városa építészeti, földrajzi, gasztro... nevezetessége? Bármi is legyen az, ne féljen senki megrajzolni. Hogy a verseny valóban fair és igazságos legyen, 4 korcsoportban lehet jelentkezni. Így külön-külön kerül meghirdetésre 15-15 korcsoport döntőse. Közülük a korcsoport-nyerteseket és az országos győztest (az ő logója jelenik majd meg) majd az online szavazatok alapján választják meg.

 Munkácsy Mihány emlékére készült doodle - Fotó: Google

Korcsoportok: született: 2003-2005 között született: 2000-2002 között született: 1997-1999 között született: 1996 előtt A nevezésnek csupán néhány feltétele van. 18 év alatt szülő, vagy iskola nevezheti a tanulókat, 18 év felett csupán iskolalátogatási igazolásra van szükség. Az elkészült pályaművek készülhetnek számítógéppel, vagy kézzel, ceruzával, vízfestékkel, temperával... csupán arra fontos ügyelni, hogy a kész művek ne emelkedjenek ki a lap síkjából (ragasztani, hajtogatni... tilos), mert azokat a műveket kizárják a versenyből. Minden egyes versenyző csupán 1 pályaművel jelentkezhet.

Az egyiptomi Google4Doodle verseny

nyertes alkotása - Fotó: Google

A Google az ötleteléshez is segítséget nyújt, hiszen a cégnél külön csapat tervezi évek óta a doodle-öket, melyeknek gyűjteményét akár itt is megtekintheted! Ötletelni lehet, ötletet lopni nem! Azonban az elismerés és a netes ismertség csak az egyik nyereménye a versenynek. A meghirdető cég ugyanis úgy döntött, hogy minden egyes beküldött pályamű után 1000 forin ttal támogatja a Bátor Tábor közalapítványt, mely évek óta rákos és diabéteszes gyerekek nyári táboroztatását és évközi foglalkoztatását szervezi meg rendszeresen.

 Verne Gyula emlékére készült doodle - Fotó: Google

Díjak:

- a legtöbb szavazatot elnyerő pályamű június 14-én a google.hu oldalán, logóként fog megjelenni egy teljes napon át - minden korcsoport-győztes egy-egy laptoppal térhet haza - a legtöbb szavazatot nyerő pályázó iskolája 1 millió forintos nyereményben részesül - a korcsoport- és az abszolút győztesek kísérőikkel ingyen utazhatnak el a zürichi Google központba egy tanulmányi útra - a 60 döntős pályamű alkotója nyer 1-1 Google ajándékcsomagot - a döntős diákok és egy barátjuk meghívást nyer a Műcsarnokban megrendezésre kerülő díjátadóra, melyen minden program a gyerekek szórakoztatását szolgálja majd. A versenyről, jelentkezési feltételekről, űrlapok a jelentkezéshez stb. ITT találhatók!

Forrás: donnalight.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top