Giccsparádé

2011. 03. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Észre sem vesszük, mennyi giccses dolog vesz körül bennünket és kelleti magát pöffeszkedve az üzletek polcain, vagy tanyázik épp valamelyik ismerősünk nappalijában, de az is megeshet, hogy a saját lakásunkba is befészkelte magát születésnapi díszdobozban érkezve. A legbosszantóbb tulajdonsága, hogy csak porfogóként funkcionál, és emellett egy villanás alatt visszataszítóvá teszi még a legelegánsabb bútordarabokat is.

Kimeríthetetlen széles választékban szerepelnek a „világpiacon” az ízlésromboló példányok ezrei, porcelántól kezdve a műanyagon át egészen a fémből készült remekművekig. Egyesek szuvenírként veszik meg, ha külföldön járnak. Mások ajándékba adják olyan személyeknek, akiket nem kedvelnek annyira, hogy egy igazán hasznos dologgal lepjék meg, és vannak, akik enyhe perverz örömöt éreznek az újabbnál újabb darabok megszerzésekor.

A cinikusságot félretéve megpróbálunk néhány túldíszített tárgyat kielemezni, és megtalálni benne a báját és talán a lakásbeli hasznosságát is. Első körben vegyünk egy egyszerű hétköznapi tárgyat, amit bárki elkészíthet otthon könnyedén, némi folyékonyragasztó és sok-sok törött vagy elhasznált gyerekjáték igénybevételével.

Megfigyelhető, hogy egy centi szabadterület sem maradt a széken, roppant színes, emiatt vidámságot áraszt magából. Kizárólag gyerekszobába ajánljuk, így a véletlenül széttaposott kedvenc játékszerek sem végzik a kukában. Az „üléstesztet” ötven kiló felettieknek nem ajánljuk!

A követező két roppant erotikus kegytárgynak a hasznosságát leginkább a férfiak élvezhetik. A dohányzást még élvezetesebbé lehet tenni, ha a képen látható hosszú combok közé verik a hamut a cigarettájukról. Vigyázat, a túlhevült füstölgő rúd nyomot hagyhat a dekoratív darabon (lásd a kékruhás hölgy jobb lábfején)!

 

A formás balerinacombok látványától minden férfi vérnyomása magasba szökken pár másodperc erejéig. Felfelé haladva, elhagyva a kerek popsik domborulatát, a hattyúszárnyakon is túl, megérkezünk a lényeghez, ami a fülledt erotikát némileg tompítja, halvány gyertyafénnyel körülvéve. Ezen nincs mit tovább ragozni, viszont egy jó tanács az uraknak: ha romantikus vacsorára hívnak egy hölgyet, ne ez a gyertyatartó tündököljön az asztalon!

A Giccsparádé első részének utolsó darabját képezi ez a tárgy, aminek hasznosságát ez idáig nem sikerült megfejtenünk. Annyi biztos, hogy férfiak és nők egyaránt használhatják: ezt a következtetést a kék és rózsaszín háztetőkből vontuk le. A filcanyagnak tűnő külső burkolatnak köszönhetően tűpárnának is alkalmazható, viszont ha az alja nincs bevarrva, akkor főtt tojás melegen tartására is használható.

Továbbá nem túl nagy tárgyak diszkrét elrejtésére is kiváló, például férfiak óvszert, míg a nők ékszert rejthetnek alá.

Piackutatásunk során arra kellett rájönnünk, hogy túlnyomó részben a nőket vették célba a hasztalan holmik felhalmozására. Ez az őskorra vezethető vissza, mivel akkor a nők feladata volt a bogyók gyűjtögetése.

A folytatásban elsőként az ifjú hölgyek figyelmét szeretnénk felhívni az alábbi szörnyen dizájnos karkötőre, melyhez egy fényes lánc kell (apu szerszámos ládájából), néhány kabala kulcstartóról leszedett gyümölcs vagy szívecske, esetleg a kis öcsi szobájában is kutakodhatunk minipisztoly vagy egyéb csillogó tárgy után. Ezt mind akasztgassuk fémkarikák segítségével a láncfüzérre, szín, illetve nagyság szerint kombinálva. A hangsúly a kreatív egyediségen van.

Az élő ölebeiket öltöztetők örömére már kapható a divatos műkutya, csíkos kapucnis felsőben.  Előnyei: nem kell naponta levinni sétálni, nem rág szét semmit, mereven figyelő tekintete fáradhatatlan, és még sorolhatnánk. Hátránya: sajnos vonzza a porcicákat, ezért az időnkénti fürdetés itt sem hanyagolható.

 

Házőrzőnek viszont csak pár másodpercig használható a puszta jelenléte, mivel sajnos nem ugatja meg az idegeneket.

A szivárvány minden színében kapható pisilő kisfiú hasznosságát elég nehéz ecsetelni.  A télapósityak valószínűleg nem jár vele, de a leleményes eladónak köszönhetően többfunkcióssá vált az angyalarcú szobor. Az aranyozott változata ezzel a kiegészítővel igazi karácsonyi hangulatot áraszt, eltekintve az intim kéztartástól. A humorral megáldott emberek valószínűleg a kád széléhez ragasztanák, az antiszociális beállítottságúak a kapu tetejére hegesztenének egy piros színűt, ezzel is jelezve, hogy nem szívesen fogadnak látogatókat, a maradék értelmes ember pedig egyszerűen csak jót mosolyogna a színskálaszerű látványukon, és tovább sétálna.

 

Hölgyeim és Uraim, ezennel bejelentjük a Giccsparádé nyertesét, a nem sok mindenre használható, ám annál jobban csillogó porfogót (dobpergés), ami nem más, mint a csupa szín, szeretet „Pisimikulás” hadsereg.

Nektek milyen hasonló kegytárgyaitok vannak otthon?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top