Rakott kelkáposzta

2008. 10. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 db közepes kelkáposzta, 50 dkg karfiol, 30 dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt, 1 nagy pohár tejföl, 30 dkg darált hús pörköltösen elkészítve, 20 dkg rizs, 5 nagy krumpli.

A kelkáposztát, leveleire szedve sós vízben megfőzöm, a darált húst elkészítem jó fokhagymásra, a krumplikat héjában megfőzöm, a rizst is sós vízben megfőzőm, leszűröm.

Egy sor kelkáposztával kezdem rakni, majd rá a karikára vágott krumpli, karfiol, darált hús. Kétszer teszem a rétegeket, végül befedem a kelkáposzta leveleivel, a tetejére a tejföllel kevert reszelt sajtot kenem. Előmelegített sütőben 20-30 perc között közepes lángon szépen megpirítom, amíg aranysárga nem lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Franciskának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top