Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb patiszon (50-60 dkg), 25-30 dkg zöldpaprika, 15 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál étolaj, 2 db paradicsom, 2 evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 2 marhahús leves kocka vagy ételízesítő tetszés szerint, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál őrült fekete bors, ízlés szerint só. A megtisztított és magos belétől megszabadított patiszont szeletekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és ugyancsak felszeleteljük. A paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk. A rizst többször váltott vízben egy szűrőben megmossuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a borssal és a sóval, majd a patisszonszeleteket egyenként megmártjuk, Kikent tepsibe sorban lerakjuk a felét.
Erre rászórjuk a hagymakarikákat és elosztjuk rajta a zöldpaprikát. Rászórjuk a lecsöpögtetett rizst - ha gazdagabban akarjuk készíteni, a rizst összekeverjük tetszés szerinti darált hússal! - , majd beterítjük a paradicsommal. Erre kerül a megmaradt patiszon.
5 dl vízben feloldjuk a húsleveskockákat (vagy tetszés szerinti ételízesítőt) és ráöntjük az ételre. Ezután a tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a megmaradt paprikás lisztet. Rákenjük a tetejére. Alufóliával beborítjuk, betoljuk az előmelegített, forró sütőbe és kb. 50 percig közepes lángon pároljuk. Végül a fóliát levéve, pirosra pirítjuk a tetejét. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Tóthné Évinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.