Elefántkönnycsepp

2009. 08. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában ketté hajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni. Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál Liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk és a főzött krémmel összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez keverjük.   A krémet a tésztára kenjük és két egész banánt a tészta közepére fektetünk és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük. Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Ezeket felfőzzük, és bevonjuk vele a könnycseppeket. Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top