Hozzávalók, 26-28 darab elkészítéséhez: 7 dl tej, 15 dkg. búzadara, pici só, kristálycukor, illetve édesítő, ízlés szerint, 1-2 csomag vaníliás cukor, 2 db. tojás, pici liszt a nyújtáshoz és a kiszaggatáshoz, olaj a sütéshez, kakaó vagy fahéj a tetejére.
A tejből és búzadarából pici só és cukor hozzáadásával jó sűrű tejbegrízt főzök, mielőtt teljesen megfő beleteszem a vaníliás cukrot is. Hagyom teljesen kihűlni, utána enyhén lisztezett nyújtódeszkán 1 cm rétegvastagságúra kinyújtom a kihűlt, megkeményedett grízt, de kicsit lisztezett tenyérrel is kivitelezhető ez a művelet.
Utána egy 5,5 cm átmérőjű pohárra kiszaggatom, de lehet késsel négyzet alakúra is vágni, majd felvert tojásba mártás után forró olajban szép aranysárgára kisütöm. Papírszalvétára kiszedve, tetejét megszórom kakaóval vagy fahéjjal. Remélem lesz akinek elnyerte a tetszését.
Jó étvágyat !
Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.