Répatorta

2009. 09. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 45 dkg liszt - 1 csomag sütőpor - 1 teásk. szódabikarbóna - 1 teásk. só - 1 teásk. fahéj - 30 dkg cukor Ezt mind összekeverni, annyi olajjal, hogy könnyen összedolgozható legyen. (kb. 1,5-2 dl )

Ezek elkészítése után: - 45 dkg reszelt répa - fél konzerv ananász -15 dkg darált dió Ezt mind összekeverni, és bele a tortaformába (kerek csatos), kis fokozaton sütni 1 óra hosszat.(kb. 150 C)

Krém: - 12 dkg margarin - 25 dkg natúr krémsajt (legjobb a mascarpone) - 2 csomag vaníliás cukor - ízlés szerint porcukor

Csak kihűlés után töltsük bele a krémet a tortába, különben kifolyik! Én előző este szoktam megsütni, és másnap töltöm be!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Szász Zitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top