Hozzávalók és elkészítés:
A tésztához:
7 db tojásfehérje 20 dkg cukor 15 dkg darált dió 3 dkg liszt 2 dkg zsemlemorzsa 1 csomag sütőporA krémhez:
7 db tojássárgája 2 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 1 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 20 db babapiskóta 1 dl rum 15 dkg csokoládé
Családom egyik kedvenc süteménye, ünnepi alkalmakra is el szoktam készíteni. Finom és mutatós.
A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát közepes méretű tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. A krémhez a tojássárgákat a pudingporral simára keverjük, a tejjel felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, és az egészet összeforraljuk, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A krém felét a tésztára kenjük, majd beborítjuk a rumba mártott babapiskótával. A 10 dkg csokoládét felolvasztjuk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék 5 dkg csokoládét a süteményre reszeljük. Szeletelés előtt hűtőben dermesztjük.