Részeges réteges szelet

2011. 06. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók és elkészítés:

A tésztához:

7 db tojásfehérje  20 dkg cukor  15 dkg darált dió  3 dkg liszt  2 dkg zsemlemorzsa  1 csomag sütőpor 

A krémhez:

7 db tojássárgája 2 csomag vaníliás pudingpor  6 dl tej  1 evőkanál étkezési keményítő  20 dkg margarin  20 dkg porcukor  20 db babapiskóta  1 dl rum  15 dkg csokoládé

Családom egyik kedvenc süteménye, ünnepi alkalmakra is el szoktam készíteni. Finom és mutatós.

A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát közepes méretű tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. A krémhez a tojássárgákat a pudingporral simára keverjük, a tejjel felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, és az egészet összeforraljuk, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A krém felét a tésztára kenjük, majd beborítjuk a rumba mártott babapiskótával. A 10 dkg csokoládét felolvasztjuk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék 5 dkg csokoládét a süteményre reszeljük. Szeletelés előtt hűtőben dermesztjük.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top