Rusei sapkák

2008. 12. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: fél dl víz fél csomag sütőpor: 3 dkg kakaópor 20 dkg finomliszt 30 dkg kristálycukor 6 db tojás

A krémhez: 30 dkg Rama sütőmargarin 25 dkg porcukor 8 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 20 dkg rétesliszt

A mázhoz: 10 dkg Rama sütőmargarin 16 dkg Étcsokoládé

A szóráshoz: 30 dkg kókuszreszelék

Habosra keverjük a tojás sárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C- nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Varga Ritának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top