Fűszeres csirkemell zöldségágyon

2008. 12. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkemell filé (lehet csirkecomb, vagy pulykamell is) 50 dkg mexikói vegyes zöldség keverék (az ízhatás fokozása érdekében lehet még tenni hozzá kelbimbót és brokkolit is), delikát8, fehérbors, morzsolt majoránna, só, pirospaprika.

A fűszereket összekeverem, ízlés szerinti arányban (a vegeta sós, ezt célszerű figyelembe venni). A csirkemell darabokat mindkét oldalán megszórom, rövid ideig állni hagyom, majd olajjal kikent sütőtálba, vagy tepsibe helyezem. Kevés vízzel felöntve, a sütőben alufóliával lefedve a hús puhulásáig párolom, majd a fóliát levéve addig sütöm, míg egyenletesen piros lesz. A zöldségkeveréket sózom, borsozom, majd wok- ban kis étolajjal, kevés vízzel felöntve készre párolom. A tálalásnál a zöldségeket a tálra halmozom, majd a tetejére kerülnek a pirosra sült csirke szeletek. A tál szélét rántott karfiolrózsákkal díszítettem, de ez elmaradhat. Köretnek rizst, és tartármártást kínálok hozzá, de zöldséges burgonyával is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kissné Vida Mariannának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket recept@donna.hu  e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top