Hozzávalók: 40 dkg edami, vagy trappista sajt, 5 db főtt tojás, 1 dkg margarin, 1 doboz mackósajt, 12 szelet gépsonka, só, bors, apróra vágott petrezselyem.
A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük, majd elzárjuk a gázt alatta. Kb. 15-20 percig hagyjuk benne, amíg nyújthatóvá válik. Utána kivesszük, lecsepegtetjük, téglalap alakúra nyújtjuk. Sonkaszeleteket fektetünk rá, majd megkenjük a krémmel.
Krém: a mackósajtot a reszelt, főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel összekeverjük. Miután felkentük a sonkás sajtra, összetekerjük. Folpackba csomagoljuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Kipróbáltam, hogy még füstölt sajtot is tettem a töltelékbe, de készítettem mackó sajt helyett zöldfűszeres sajtkrémmel is. Nagyon fincsi!
Köszönjük szépen Majorné Torma Erzsébetnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!