Kukoricás-sajtos krumpli
2008. 09. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 tojás, 3dl tej, 1 doboz kukorica konzerv, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 1 mk.só, fél mk.bors, késhegynyi szerecsendió, 1 nagy gerezd fokhagyma, vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés: A burgonyát nagyon vékonyra felszeleteljük. (akár uborkagyaluval is lehet).
A tojást a tejjel elhabarjuk, a burgonyával, a lecsöpögtetett kukoricával, meg a sajt kétharmadával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
A fokhagymát finomra aprítjuk, a vajjal összekeverjük és egy kb. 20x20 centis tűzálló tálat bedörzsölünk vele.
A tejes-tojásos, kukoricás burgonyát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, a maradék sajttal megszórjuk. Kb. 200 fokon 50-60 percig sütjük. Ha a vége felé túlzottan pirulna, a tetejét alufóliával letakarjuk.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!