Hozzávalók:
Piskótához:
8 db tojás, 8 ek liszt, 8 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor, 1 ek olaj
Töltelékhez:
20 dkg krémsajt (mascarpone, vagy tejszínes krémsajt) 200 ml habtejszín 5 dkg porcukor 10 dkg margarin 10 dkg trappista sajt 1 cs. vaníliás cukor
Díszítéshez:
5 dkg krémsajt 5 dkg trappista sajt porcukor
Elkészítés:
1. 8 tojásból megsütjük a piskótát. Mikor megsült, és kihűlt a tészta, a tetejétől számítva 2 cm vastag lapot vágunk. Az alsó felének a közepét kiszedjük úgy, hogy az oldalán és az alján is 1 cm vastagon megmaradjon a tészta. Ebbe tesszük majd a tölteléket. 2. A kiszedett tésztát meglocsoljuk a tejszínnel, a trappista sajtot lereszeljük, a margarint habosra keverjük a porcukorral és belekeverjük a krémsajtba. A sajthoz adjuk a meglocsolt tésztát és a reszelt sajtot is. És ezzel töltjük meg a tortát. 3. Az 5 dkg krémsajtot az 5 dkg trappista sajtot és a porcukrot kikeverjük, a tetejét és az oldalát megkenjük ezzel a krémmel, 1 órára hűtőbe tesszük, majd a végén, megszórjuk reszelt trappista sajttal és tejszínhab sprayvel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!