Salátafőzelék fasírttal

2009. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 5 fej saláta, fél fokhagyma, 1 pohár tejföl, 1 - 2 evőkanál cukor( ízlés szerint), fél evőkanál ecet, 1 kávéskanál só. A rántáshoz olaj, liszt.

A salátát kettévágom, majd langyos vízben jól megmosom, felvágom és megsózom. Hogy elég sós legyen, mennyiségtől függően kell sózni. Hagyom állni, addig készítem a rántást.

A rántást mennyiségtől függően, (itt 5 fej salátához ) a 4 evőkanál olajat összekeverem a 4 evőkanál lisztel és addig pirítom, még rózsaszín nem lesz. Miután kész egy kis  hideg vizet öntök bele.

A kész rántáshoz hozzáadom a salátát és kis lángon folyamatosan keverem. Miután összeesett félig  felöntöm vízzel , beleteszem a fokhagymát és egész lángon főzöm. Mikor megfőtt  tejföllel, cukorral és ecettel ízesítem. Főzési idő kb. fél óra

Nagyon fincsi és egészséges is :) Jó étvágyat!!

Köszönjük szépen Fesető Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top