Túrós muffin baracklekvárral

2009. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 12 darabhoz: 20 dkg liszt, 10 dkg túró, 10 dkg baracklekvár, 1 narancs, 2 dl tej, 15 dkg cukor, 2 evőkanál porcukor, 0,8 dl étolaj, 1 tojás, 2 teáskanál sütőpor.

 

A túrót a porcukorral összekeverjük. Elvegyítjük a lisztet a sütőporral, és a reszelt narancshéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, tejet és jól összekeverjük (megbolondíthatjuk egy kis vanília aromával is, ha van otthon).

A lisztes keverékkel könnyedén egynemű tésztává dolgozzuk össze. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, kivajazzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a papírformákat. A sütőformát félig töltjük tésztával, majd mindegyik mélyedésbe teszünk egy-egy teáskanál krémtúrót és lekvárt, aztán beborítjuk a tészta másik felével.

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, a kész muffinokat még 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük. Egészségetekre!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top