Sárgarépás puffancs

2010. 05. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

5 db közepes burgonya /de lehet cukkini, patisszon vagy spárgatök reszelve a burgonya helyett/ 3 db sárgarépa 2 db tojás 3 ek. liszt 1 db közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma ételízesítő őrölt bors őrölt szerecsendió 4 szelet füstölt szalonna apró kockákra vágva étolaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sárgarépát is megpucoljuk és azt a legkisebb lyukú reszelőn reszeljük le, só helyett ételízesítővel szórjuk meg és összekeverjük, hagyjuk állni, míg levet ereszt és kicsavarjuk.

A vöröshagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, olajon megfonnyasztjuk és közéreszeljük a 2 gerezd fokhagymát is.

Hozzáöntjük a sárgarépás alapanyaghoz és a többi fűszert is hozzákeverjük, majd olajat forrósítunk és kanállal belerakjuk az olajba és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top