Hozzávalók: 6 szelet karaj v. szűzpecsenye, 10 dkg füstöl tcomb szalonna (lehet kolozsvári is), 2 db hagyma. A páchoz: 4 gerezd tört fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál piros arany, 1 dl olaj.
Előző nap kell elkezdeni. A hússzeleteket kis darabokba vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük és beletesszük a húst. Egy éjszakán át pácoljuk, majd a hagymát hosszában négyfelé- a szalonnát vékony kis szeletekre vágjuk. Sorban a nyársra húzzuk a hozzávalókat a következő sorrendben: hagyma, hús, szalonna, hús, hagyma, hús, szalonna. Tepsibe rakjuk a nyársakat, fóliával lefedjük és sütőben kb. fél órát sütjük. Sült krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Balla Andrásné Ibolykának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!