Sminkiskola 13. – A drámai smink

2008. 11. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a festési mód egyszerűen drámai hatást kölcsönöz arcunknak és kevés sminkkel is maximális hatást érhetünk el. A figyelem középpontjában a szemceruzával keretezett, füstös festéssel hangsúlyozott szemek állnak természetesen áttetsző háttérrel. Egy ilyen erőteljes részletet az ajkak lágyabb hangulatával lehet kiegyensúlyozni. Így arcunk kikészítése teljes lesz, többi vonásunk mégsem fogja elvonni a figyelmet a fő attrakcióról. Természetesen mindezt fordítva is elkészíthetjük: a szájnak adunk nagyobb hangsúlyt és lágyabb szemekkel egészítjük ki.

E smink elkészítéséhez szükségünk lesz korrektorra, aranybarna szemöldökceruzára, fémes árnyalatú, sötétbarna folyékony szemhéjfestékre, fekete szemceruzára, szemhéjecsetre, szivacsos applikátorra, szempilla-göndörítőre, fekete szempillaspirálra, semleges színű ajakkontúr-ceruzára és karamellbarna szájfényre.

Először tegyünk egy kevés korrektort oda, ahová szükséges, majd aranybarna szemöldökceruzával tegyük dúsabbá szemöldökünket. Természetesen itt a színválasztás a szemöldök természetes árnyalatától függ – ne ragaszkodjunk tehát mindenáron az arany színhez.

Következő lépésként a folyékony, sötétbarna szemhéjfestékből ecsettel vigyünk fel egy keveset a szemhéjra és a szem alá. Ezután a szemhéj peremét valamint a szempillák tövét húzzuk ki fekete szemceruzával alul és felül egyaránt. A szemhéj belső peremének kiemelésekor – nyilvánvaló okokból – soha ne használjunk hegyes ceruzát, inkább a tompa hegyű eszközt részesítsük előnyben. Most a szempillák tövénél maszatoljuk el a vonalat, majd a szemhéjecsettel vagy szivaccsal még jobban dolgozzuk el a fekete kontúrt a szem körül és a szem sarkainál. Szemünk festését a felső és alsó szempillák feketére spirálozásával fejezzük be. Ajkainkat rajzoljuk körbe és színezzük be a semleges színű kontúrceruzával, végül pedig vigyük fel a karamellbarna szájfényt. (Legközelebb a színpompás smink elkészítésének titkairól olvashattok)

Kapcsolódó anyagok:

$$1787$$

$$1835$$

$$1849$$

$$1880$$

$$1978$$

$$1982$$

$$2076$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top