Stohl András fogja alakítani a hajléktalan Janus Pannoniust

2010. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A veszprémi Petőfi Színház Janus című előadásának filmadaptációjában Stohl András fogja alakítani a főszerepet. A Pozsgai Zsolt rendezésében megvalósuló abszurd drámát az ORTT támogatásával a Duna Televízió fogja bemutatni.
 
A XV. században élt pécsi püspök és költő életét szokatlan módon, történelmi időtől függetlenül jeleníti majd meg a hatvan perces alkotás, számos művészi elemmel tarkítva. A dráma a Mátyás király (Szebeni János) és Janus Pannonius (Stohl András) között kibontakozó tragédiáról szól: hogyan áll az egykori mentor a Mátyás elleni összeesküvés élére, hogy lesznek barátokból ellenségek.
 Stohl a Géniusz, az alkimista című film egyik jelenetében Az ittas vezetéssel, személyi sérülés okozásával és drogos befolyásoltsággal megvádolt Stohl Andrástól számos szerepet és televíziós fellépést visszavontak a közelmúltban, de a film producerének, Ozorai Andrásnak ez nem módosított elképzelésén. „Nem foglalkoztatta a gázsi, mondtam, mennyit tudok fizetni, és abban is maradtunk. Stohl András az egyik legjobb színész az országban, és most egy jó nagy pofont kapott az élettől. Úgy gondolom, attól, mert hülye volt, még dolgozhat tovább. Szét kell választani a szakmát a privát élettől.” – nyilatkozta Ozorai.
 Janus Pannonius Stohl négy napig forgatta a Janus című filmet a kádártai vasútállomáson, de mától másik szerepre koncentrál: Siklóson A Tenkes kapitánya főpróbái zajlanak, itt dolgozik a népszerű celeb és színész.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top