VOLT, van, lesz!

2010. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2010. június 30-án vette kezdetét az idei VOLT Fesztivál, ahol már az első nap hatalmas tömeg előtt álltak színpadra a kisebb és nagyobb zenekarok egyaránt. Bár én is szívesen mazsoláztam volna a fellépők között, idén sajnos nem adatik meg, hogy ott csápoljak az első sorokban.

Az első nap is sok olyan esemény zajlott, ami miatt érdemes lett volna útibatyut kötnöm, hiszen nem titok, hogy a szívem egyik csücske a rock. A nagyszínpadon magyar rock legendák adtak okot a tombolásra, fellépett a Magna Cum Laude, Deák Bill Gyula, az EDDA, az Omega és a Tankcsapda. A felsorolás mellé nem kell külön magyarázat. A buli nélkülem is hatalmasat szólt és az már, gondolom, csak hab a tortán, hogy az égiek haragja is megkímélte a jónépet és elmaradt az eső.

Tegnap is egyre fokozódnak az izgalmak, hiszen a hazai zenekarok mellett több külföldi is tépte a húrokat! Felléptek többek között a Belga, az Irie Maffia, a Quimby, Billy Idol, Tiga, Andy C & MC GQ, a Parov Stelar Band és az Air, de a felsorolásból nem maradhat ki az Ossian és a Beatrice sem! Személyes kedvencem az Ocho Macho zenekar, akik rövid időn belül hihetetlen népszerűségre tettek  szert latin-amerikai házibulik hangulatát idéző zenéjükkel! Gondolom, nem csak én rajongok értük, de ha eddig nem szeretted, érdemes meghallgatni. Egészen különleges hangzásvilágot képvisel és igencsak színesíti a magyar zenei palettát!

A július 3-ig tartó programsorozat további két napja (július 2., 3.) is számos meglepetést és nagy bulit tartogat! Mivel nem követem a  „dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha már az enyém felfordult” elvet, így reménykedem benne, hogy a jelenlévők kihasználják a szép időt, rúgják a port (kirúgnak a hámból) és tekergetik rendesen a csípőket! A fellépők között ott lesz a Heaven Street Seven, a Pál Utcai Fiúk, a Ladánybene 27, Ákos, a Kispál és a Borz, de hogy ne mellőzzük a külföldi nagyságokat sem, mindenképpen említésre érdemes a The Prodigy is! A régi szép időket eleveníti fel a Firestarter, amire még én is javában tomboltam. Azóta egy kicsit eltűnt a hétköznapjaimból a zenéjük, viszont köszönet a rendezőknek, hogy eszembe juttatták! Lehet, hogy leporolom a régi CD-ket…

Aki két fellépés és őrült tánc között kis felüdülésre vágyik, annak jó okot ad a Dumaszínház arra, hogy pihentesse a tánctól sajgó csülkeit és egy kicsit a nevetőizmokra gyúrjon. A teljesség igénye nélkül fellép Beliczai Balázs, Badár Sándor és Dombóvári István,  akik stand up comedy műsorukkal biztos bevágódnak a humorkedvelők körében!

Nem soroltam fel mindent? Nem is lehet! A programok elég széles spektrumúak, én a magam részéről csak a fejemet kapkodtam látva a kínálatot. Aki kilátogat, annak ITT van a teljes kínálat, aki pedig otthon marad, annak marad a tervezgetés jövő évre. Én az utóbbiak táborát gyarapítom! Na, de jövőre! Reszkess VOLT, mert jövök!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top