Hozzávalók:
200 g sótlan földimogyoró 200 g zsírszegény turista tejpor 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál fruktóz (gyümülcscukor) - vagy akácméz késhegynyi só 1 teáskanál fahéj
A mogyorót kávédarálóval finomra őrlöm, és a hozzávalókat egy tálban kanállal összekeverem. Amikor homogén elegyet kaptam, annyi ásványvizet öntök hozzá, hogy kenhető legyen. Ezzel óvatosan bánok, mert ha túl folyékony lesz, akkor dúsítani kell még mogyoróval.
Amikor olyan állagú, hogy kenhető, egy mogyorókrémes üvegbe töltöm, lezárom és a hűtőben tárolom. Szeretem magam készíteni, így biztos lehetek benne, hogy a mogyorókrém valóban mogyoróból készült!
Felhasználható:
Palacsintába, süteményekbe, tortába, piskótatekercsbe vagy egyszerűen kenyérre kenve.
A hozzávalók kalóriatartalmát tekintve kizárólag akkor diétás, ha kisebb mennyiséget fogyasztunk belőle!
Hasonlóképpen készítek diókrémet is, abba tehetünk egy pici igazi rumot is vagy rumaromát.
A madulakrém pedig egyenesen mennyei!
Ha tortába készítem a krémeket vagy süteménybe tölteléknek, akkor az ásványvíz helyett főzőtejszínnel keverem krém állagúra.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Brátán Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.