Székelykáposzta

2010. 01. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók jó nagy adaghoz: 2 kg savanyú káposzta 1,5-2 kg pulyka felső comb filé két nagyobb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma babérlevél ízlés szerint egész fekete bors 1 paradicsom 1 paprika kemény szalonna bőr őrölt pirospaprika.

Olajon odateszem a vöröshagymát,  a kockára vágott húst, szalonna bőrt, a felszeletelt paprikát, paradicsomot pirulni. Mikor a levét elfőtte, akkor teszem hozzá az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet, és végül a pirospaprikát.

Átkeverem, és gyorsan felöntöm egy kis vízzel, hogy ne égjen le a paprika. A savanyú káposztát nem szoktam átmosni, a zacskóból már teszem is a húshoz, átkeverem, teszek bele egész borsot ízlés szerint, majd felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Megsózom. A legkisebb tűzön főzöm 1,5-2 órát. :) A végén tejföllel ízesítjük. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top