Hozzávalók: 4 tojásból Készült piskóta tekercs, 6 dl joghurt (lehet gyümülcsös is) vagy frissföl, 3 dl tartós tejszín, 10-15 dkg porcukor ízlés szerint, 1 csomag zselatin, gyümölcs befőtt kb. 10 dkg (ananász, őszibarack, szeder stb.) a gyümölcs színétől függően valamilyen lekvár, 1 cs. gesztenyemassza lereszelve. vanillin cukor, kis tej, rum.
A piskóta tekercset megkenem lekvárral. Kb. 1 cm szélesre szeletelem. Egy másfél literes jénai tálat kibélelek teljesen folpackkal. A piskóta szeletek külső részét egy pillanatra belemártom vaníliás rumos tejbe és kirakom vele teljesen a jénai tál belső oldalát. Ebbe öntöm bele a masszát.
Ehhez a zselatint 1dl vízzel forráspontig hevítem. Simára keverem. A tejszínt (vagy a tejszínhabport előírás szerint elkészítve) keményre verem. Hozzáadom a porcukrot, a joghurtot vagy frissfölt, a felfőzött zselatint. Belekeverem a lereszelt gesztenyemasszát. Ízesíthető kis rummal, vanillin cukorral.
Végül hozzáadom a feldarabolt gyümölcsöt. Úgy a jó, ha kb. 1cm hely marad a tál tetejéig. Ezt a kimaradt piskótával, vagy rumos tejbe mártogatott babapiskótával kirakom. Lefedve a hűtőben kb. egy éjszaka alatt megdermed. Másnap a tetejéhez szorítva egy tálcát megfordítva óvatosan kiborítom. A folpack segítségével könnyen elválik, amit persze leszedek róla. Gyönyörűen szeletelhető. Tejszínhabbal kínálom.
Köszönjük szépen Mag Emesének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.