Szépítő boszorkánykonyha

2011. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Belegondoltál már, nap mint nap mennyi kemikáliát kensz magadra? Tény, manapság elkerülhetetlen a találkozás a vegyi anyagokkal, ám csökkenthető a mennyiségük, például ha saját készítésű pakolásokkal kényeztetjük az arc, nyak és dekoltázs bőrét. Ráadásul nem is kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hiszen a hozzájuk való alapanyagok legtöbbünk konyhájában megtalálhatók!

Nézzünk három egyszerű arcpakolást, melyeket mi is kipróbáltunk.

Almás felüdülés

Recept:

Végy egy nagyobb almát, hámozd meg és szedd ki a magházát, majd turmixold össze 2 evőkanál tejföllel. A masszát 20 percig hagyd az arcodon (a szem környékét ne kend be), bő vízzel öblítsd.

Hatás:

Hűsítő érzés, kellemes bizsergés. Lemosás után a bőr puha, friss tapintású, láthatóan kisimultabb, ragyogóbb.

Narancsos nyugtatás

Recept:

¼ narancs levét keverd össze 1 evőkanál sima joghurttal, a keveréket öt percig hagyd a bőrön, bő vízzel öblítsd.

Hatás:

Mintha egy hűvös maszkkal vonták volna be az arcot, az öt perc bőven elég, hogy elkezdjen rászáradni a bőrre, ami valóban selymesebb tapintásúvá válik már ilyen rövid idő alatt is.

Bazsalikomos szárítás

Recept:

2-3 friss bazsalikomlevelet (ha csak szárított van, akkor 3 teáskanálnyit) adjunk hozzá egy csészényi forrásban lévő vízhez, és 15 percig főzzük benne. Amikor a víz már kihűlt annyira, hogy el bírjuk viselni a hőfokát, egy vattapamaccsal kenegessük át alaposan a bőrt. 10 perc elteltével bő vízzel öblítsük le.

Hatás:

Tisztít, a vattán jól látszik, hogy szedi le a szennyeződést a bőrről. Emellett enyhe húzódást érezhetünk, ami annak tudható be, hogy némi szárító hatással bír a főzet, zsíros bőrűeknek, aknéval küzdőknek ajánlott a használata.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top