Hova lett a nyeremény?

2011. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mészáros Szabolcs, Vitkó László, Gyukin Milovan: mondanak valamit ezek a nevek? Nem? Pedig néhány éve még szakmai és üzleti öngyilkosságnak számított, ha valamelyik pletykalap nem közölt róluk legalább egy szösszenetnyi cikket és a tévéműsorok nézettsége is látványosan megugrott, ha megjelentek vendégként, ne adj’ isten műsorvezetőként. Sőt, az erre fogékonyak főműsoridőben követhették életük alakulását mindennap és velük örülhettek, amikor elvitték a főnyereményt. Igen, ők Alekosz pályatársai, a Való Világ korábbi szériáinak nyertesei.

 Fotó: RTL Klub Sajtóklub/Bársony Bence

Gyors körkérdésem, melyben azt firtattam ismerőseim körében, hogy ki nyerte a Való Világ korábbi szériáit, az alanyok tanácstalan vállhúzogatását eredményezte, illetve néhányan Majkát emlegették bizonytalanul. Jellemző reakció, hiszen gyakorlatilag az említett úriember az egyetlen egykori valóságshow hős, aki karriert tudott építeni a műsorban szerzett népszerűségére és mind a mai napig jelen van a közéletben. Tette mindezt annak ellenére, hogy nem nyerte meg a fődíjat. A többiekről viszont keveset tudunk, hosszabb vagy rövidebb közszereplés és médiapróbálkozások után hátat fordítottak a reflektorfénynek és kamatoztatták vagy épp felélték nyereményüket. De lássuk, kik voltak azok, akik mindent vittek.

Mészáros Szabolcs, a civil

2002 decemberében VV Szabolcs nem várt győzelmet aratott, hiszen mindenki biztos volt abban, hogy Majka lesz az, aki mindent visz. Hogy végül ki profitált többet a műsorból, az más kérdés, de maradjunk most Szabolcsnál: ő nagyjából 30 millióval lett gazdagabb a VV1-nek köszönhetően. A győzelem után nem sokkal felröppent a hír, hogy barátnője babát vár, és hamarosan meg is született Zoé. A családgyarapodás okán eladta a nyereménylakást, hogy nagyobbat vásárolhasson, ahol kényelmesen elférnek hárman is.

Néhány kevésbé jelentős műsorvezetői próbálkozás és egy kisebb Barátok közt-beli szerep után eltűnt a médiából. Saját bevallása szerint azért, mert nem találta megfelelőnek azokat az ajánlatokat, melyeket kapott. Hamarosan a politika porondján tűnt fel: az MSZP színeiben kampányolt az EU-csatlakozás mellett, majd az egyik budapesti kerület polgármestere mellett működött tanácsadóként. Politikai szerepvállalását úgy kommentálta, hogy már a valóságshow előtt is tagja volt a pártnak és aktivistaként részt vett a kampányokban. Ez az időszak azonban lezárult és kiszállt az aktív politikai életből.

Nem tudni, hogy pontosan mibe fektette a nyereményt, de annyit elárult, hogy jól kamatoztatta. Nem is kell ezen csodálkozni, hiszen pénzügyi szakemeberről van szó. Jelenleg teljesen civil életet él, közgazdászként dolgozik. Egykori szerepléséből inkább csak az előítéletek maradtak meg, ugyanis állítása szerint ismertsége inkább hátrányt jelent: jóval többet kell dolgoznia ahhoz, hogy bizonyítsa szakmai rátermettségét. Házassága időközben zátonyra futott, pillanatnyilag egyedül él.

Vitkó László, a kalandor

 

„A házat lelakom, a kocsit összetöröm, a pénzt elköltjük.” – mondta a VV2 nyertese, Laci, és a próféta szólt belőle, mert gyakorlatilag ez történt. A Való Világ körülbelül 40 milliót hozott a konyhára a szerencsés nyertesnek, de a csinos összegnek néhány év alatt a nyakára hágott. Úgy tűnt, közszereplésre és médiafelhajtásra egyáltalán nem vágyik. Egy ideig színészként működött a Ruttkai Éva Színházban, majd pizzériát nyitott. Sajnos vállalkozása nem úgy sikerült, ahogy tervezte, és komoly összeget bukott rajta. Egyes források szerint a háza is ráment, de ő ezt több interjúban is cáfolta. A nyereményautóval kapcsolatban is több pletyka kapott szárnyra. Volt, aki úgy tudta, hogy Laci összetörte a 8 milliót érő Audit, mások szerint eladta, a lényeg, hogy nem ült sokáig a volánjánál.

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy néhány évnyi pechsorozat után úgy döntött, hogy külföldön próbál szerencsét. Nem idegen tőle ez a terep, hiszen már a Való világ előtt is többször élt idegenben. Jelenleg egy észak-angliai városban éttermet vezet, és köszöni, jól van.

Gyukin Milovan, a legkisebb királyfi

A VV Milo néven elhíresült fiú a legifjabb Való világ nyertes, így várható lett volna, hogy nem tud élni az ölébe pottyant mintegy 70 millió forintnyi nyereménnyel. Az akkor 18 éves, szerb származású nyertes azonban rácáfolt a sztereotípiákra és példátlan bölcsességről tett tanúbizonyságot: nyereményét bankba tette, és csak annyit használt fel belőle, amennyi tanulmányai finanszírozásához és megélhetéséhez szükséges volt. "Nagyon fiatal voltam,  tudtam,  hogyha elkezdem szórni a pénzt két kézzel, rövid időn  belül  nem marad  belőle  semmi." – nyilatkozta a Blikknek. Állítása szerint a pénz nagy része még ma is megvan.

Mivel a show után nem sokkal elvesztette az édesanyját, egyedül kellett gondoskodnia magáról. A nyereményként beígért háza nem épült fel, így annak ellenértékét kapta meg. Közgazdász és kommunikációs diplomát szerzett, Budapesten lakást vásárolt és néhány éve ott él barátnőjével. Jelenleg egy internetes portál főszerkesztőjeként dolgozik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top