Szépségtanácsok – Rossz szokások, jó megoldások

2009. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

1. Rossz szokás: Napimádat A szolárium is előidézhet olyan reakciókat, mint a napsugárzás. Ilyen például a leégés, az öregedés jeleinek idő előtti felbukkanása. Legyünk tehát mértékletesek: ne vigyük túlzásba a szolárium használatát. Ha szeretnénk biztonságos barnaságot a zordabb hónapokban is, használjunk önbarnítót vagy olyan testápolót, amely önbarnító formulát is tartalmaz. Mielőtt magunkra kenjük őket, nem árt, ha megszabadulunk az elhalt hámsejtektől: radírozzuk át testünket, és a szárazabb testrészeken – térd, könyök – különös tekintettel hidratáljunk.

2. Rossz szokás: Folyamatos arctisztítás A rendszeres arctisztítás igen fontos része a mindennapos tisztálkodási rutinnak, de vigyázzunk, hogy ne essünk túlzásba. Könnyen felborulhat ugyanis arcbőrünk érzékeny PH-egyensúlya. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a legváratlanabb időszakokban húzódni fog az arcbőrünk, majd szépen lassan hámlásnak indul. Könnyen letesztelhetjük azonban, hogy az általunk használt arctisztító megfelelő választás volt-e. Ha tisztítás után 20 perccel úgy érezzük, hogy arcbőrünk feszül, arctisztítónk kíméletlen, és túl durva. Ha pedig olajosnak érezzük bőrünket, akkor túl zsíros.

3. Rossz szokás: Eltesszük a megmaradt napozószereket jövő nyárra Egy jó napozókrém könnyen kenhető és gyorsan felszívódik. Ha azonban hagyjuk, hogy egy teljes évet álljon a fürdőszobánkban, könnyen elveszítheti víztartalmát – így mire újra használnánk, már sokat veszít a káros sugarak elleni védekezőképességéből. Ajánlott minden évben új napvédőt venni, hiszen bőrünk egészségén nem érdemes spórolni.
4. Rossz szokás: Gyanús állagú, lejárt szavatosságú szépítőszereket használunk A fürdőszoba párás, meleg klímájában könnyen előfordulhat, hogy kedvenc kencéink megromlanak. Amennyiben bármi gyanús jelet észlelünk – nem jó az illata, megváltozott a textúrája – ha fájó szívvel is, de váljunk meg tőle. A lejárt, megromlott termékek ugyanis akár bőrgyulladást is okozhatnak. Vásárláskor mindig nézzük meg, hogy az adott terméknek meddig jó a szavatossága, és ügyeljünk rá, hogy ne csússzunk ki a határidőből.
5. Rossz szokás: Túlzásba vitt hajvasalás Ha túlzásba visszük a hajvasalást, komoly károkat okozhatunk: kiszárítjuk vele hajunkat, így az rugalmasságából is veszíteni fog. Minden alkalommal használjunk tehát hővédő sprayt, hogy megelőzzük a bajt. Az a legokosabb megoldás, ha először formára szárítjuk egyenesítő balzsammal kezelt hajunkat és csak ezután vasalgatjuk át fürtjeinket.
6. Rossz szokás: A köröm és a körömágybőr rágcsálása Erről talán a legnehezebb leszokni. Azonban ha egyszer megtapasztaljuk, hogy milyen jó érzés az ápolt kis kacsóinkra ránézni, soha nem akarunk többé „rosszgyerek” kezeket. Menjünk el egy jó manikűröshöz, aki majd egy órán át kényeztet. Az eredmény önmagáért beszél majd, és ha minden jól megy, nem fog nehezünkre esni beszüntetni a rágcsálást. Ha viszont otthoni megoldásra vágyunk, formázzuk körmeinket egyformán rövidre, és bőrápoló olajjal dörzsöljük át a kiszáradt körömágybőrt, majd egy mélyebb árnyalatú körömlakkal fessük ki körmeinket.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top