Gesztenyés kocka

2009. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 dl étolaj, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.

Krém: 2 csomag gesztenyemassza, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 cs. vanília puding, 3 dl tej, rumaroma.

Tetejére: 2 cs tejszínhabpor, 2 teás kanál zselatin, kakaópor.

A tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a fél csomag sütőport, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. A tésztát közepes tepsiben sütjük.

A krémhez a cukrot a margarinnal a rumaromával és végül a gesztenye masszával jól kikeverjük! A vanília pudingot a 3 dl tejben megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

Tetejére a tejszínhabport a zselatinnal elkészítjük és a gesztenye krém tetejére rákenjük. Megszórjuk kakaó porral , vagy gesztenye darával!

Könnyű elkészíteni, és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!  

Köszönjük szépen Horváth Juditnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top