Szalonnás-mozzarellás burgonya

2009. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 4 nagy burgonya, - 20 dkg füstölt mozzarella v. trappista sajt, - 4 szelet bacon szalonna, - 1 csokor kakukkfű, - 2 dkg vaj, - őrölt bors, - só.

Megmossuk a burgonyákat, fazékba tesszük, és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Sózzuk, és teljesen puhára főzzük. Ha megfőtt,l eszűrjük, meghámozzuk. Amikor kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk, óvatosan, nehogy szétessen a krumpli. A szeleteket  sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Minden alsó darabra egy vastagabb szelet sajtot ültetünk, befedjük a középső szelet krumplival, újabb füstölt sajt következik, majd a burgonya teteje. Minden "szendvicset" óvatosan körbetekerünk 1-1 szelet szalonnával, végül az egészet fogvájóval rögzítjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott kakukkfű kétharmadával, és kivajazott tűzálló tálra ültetjük őket. Mellészórjuk a megmaradt kakukkfüvet, és 220 fokra felmelegített sütőben 15 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Zsolnai Józsefnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top