Szerelem és első csók

2008. 10. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fiúk és lányok másképp élik meg a kamaszkort. A fiúkban egyértelmű szexuális vágyak ébrednek fel, álmaikat átszövi a szex, minden formásabb nő láttán azonnal reagál férfiasságuk – szinte nem is tudnak másra gondolni. Egyfelől igen izgalmas dolog ez számukra, másrészt azonban titkolni és szégyellni való. Sokszor le is buknak: a mama rájuk nyitja az ajtót, miközben kielégítik magukat, de még ennél is rosszabb, ha társaságban valamitől hirtelen felizgulnak, és a nadrágon, fürdőgatyán keresztül pontosan látható, mi is jár a fejükben. Igen sok kamasz fiút nevettek már ki ezért társai – miközben ők is ugyanezzel a problémával küzdenek.

A lányok álmai sokkal finomabbak és romantikusabbak. Több szerepet kap a képzelgésekben a háttér és az érzelmek. Amolyan Júliáknak látják magukat, és – főleg az amerikai filmek hatására – úgy képzelik az első csókot és ölelést, hogy közben angyalok hegedülnek, s valami földöntúli öröm és boldogság járja át az embert. A valóság persze teljesen más, mint ezek az álmodozások. Az első csók kiábrándító – nedves, ez a legtöbb, amit tudnak róla mondani –, és nincs fellángolás, zene… Mégis ez az a csók, amelyikre még nagymama korában is emlékszik az ember. Sok édes és gyönyörű szeretkezés is lassan elvész az emlékezet homályában, míg az első ügyetlen csókot nem lehet elfelejteni. Olyan ez, mint egy beavatás: sokkal több, mint maga az esemény, egy csapásra nagylány lesz a gyerekből. Érzelmi szempontból talán még fontosabb az első testi szerelemnél is.

Nos igen, az első testi szerelem, vagyis az első szexuális élmény, a szüzesség elveszítése…

Megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik a legjobb módszer. Vannak, akik azt állítják, hogy a legjobb, ha két fiatal szerelmes ügyetlenkedve, de egymást szeretve esik át az első ölelésen. Mások szerint az a legcélszerűbb, ha egy idősebb nő vagy férfi avatja be a fiatalt – ezt különösen fiúknak szokták tanácsolni –, mert az elnézi a kezdő hozzá nem értését, és rávezeti az ifjút a dolog „lényegére”. Megint mások azt tanácsolják, hogy mindegy hogyan és hol történik, csak legyen egy répa, illetve fiúk esetében egy lyuk, csak történjen meg végre az első.

Valószínűleg mindenkinek igaza van, ugyanis azt láthatjuk, hogy mindegyik módszer lehet sikeres és örömteli, egy jó kezdet a szexuális élethez – és ugyanúgy bármelyik okozhat kudarcélményt. Kicsit talán a fiatal személyiségétől és az adott helyzettől függ, hogy mennyire lesz „sikeres” az első.

Vannak kamaszok, akik azonnal belevetik magukat az első szexuális élmény után a vágyak világába. Általában ők lányok – fiatal fiúk kevésbé találnak maguknak sok partnert, míg egy-egy hamvas lánykát szívesen ágyba visznek a kamasz fiúk, az érett fiatal férfiak és az idősebbek egyaránt. Kis kurvák – ezt a jelzőt kapják azonnal a faluban, az osztályban…

Pedig ezekben az esetekben soha nem arról van szó, hogy az adott 16-17 éves lányka ne bírna el vágyaival. Általában ez egy jelzés, ami azt mutatja, hogy a kamasz lánynak „szeretet problémái” vannak. Egyszerűen szólva nem szeretik eléggé – legalábbis így érzi –, és ezért menekül az intim ölelések világába. Egy olyan területre, ahol azt hiszi, hogy ő most végre fontos, őt kényeztetik, őt szeretik. A felnőttek persze tudják, hogy ez nem igaz, és szegény gyermeket csak kihasználják. Akárhonnan nézzük is ezt a helyzetet, azt látjuk, hogy az ilyen gyermek bajban van, s nem megvetésre és lenézésre lenne szüksége, hanem több odafigyelésre, támogatásra és szeretetre.

Kapcsolódó anyagok:

$$1294$$

$$1306$$

$$1310$$

$$1324$$  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top