Őszi körtés lepény

2008. 10. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt, 13 dkg margarin, egy tojás, 1dl tejföl, egy evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor és egy csipetnyi só. Töltelékhez: 8 db nagy körte, 1 pohár tejföl, 2 db tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2-3 evőkanál porcukor. A tetejére egy tojás. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tepsit nem kell kivajazni. A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük úgy hogy az oldalán legyen pereme. A meghámozott körtét kimagozzuk és vékonyra szeleteljük. Majd a tepsiben lévő tésztára tesszük. Habosra felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, fahéjjal és a cukorral. Majd a körtére simítjuk, a másik tésztát is kinyújtjuk és ráhelyezzük. A széleket összenyomkodjuk és a felvert tojással megkenjük. Villával óvatosan megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe 180 ° C-on készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Lászlónénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top