Szerelemalma és barátai

2009. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha nyersen fogyasztjuk nagyon jól tisztítja vérünket, és hatásos az érelmeszesedés gyógyításában is. Sem nyáron, sem bármely évszakban nem hiányozhat egyetlen tisztító kúrából sem, sőt a változókorban lévő hölgyeknek nélkülözhetetlen.

Kitűnő tápláló a paradicsom, nagyon finom üdítő ital készíthető belőle, gyermekek, felnőttek idősek egyaránt fogyaszthatják. Nagyon kedvelt a magyar családoknál a paradicsom leves, és a paradicsom mártás is, bár a paradicsom megfőzve sokat veszít a tápértékéből.

Sajnos vannak, akik nyersen nehezen tudják megemészteni. Ilyen esetben vágjuk fel szeletekre, sózzuk meg, és az így képződött levet öntsük le róla.

Mire jó még a póréhagyma?

Az egész növényt megehetjük, a szárát, és a magját is. Nem csak a salátához adjuk, hanem salátát és főzeléket is készíthetünk belőle. Ám a nyers hagyma nedve, vagy ha megfőzzünk 10 dkg-ot 2 dl vízben, nagyon jól enyhíti a vesekő okozta fájdalmakat, és a vizelési nehézségeket is enyhíti.

Nagyanyáink is használták gennyesedő daganatokra, köszvényes, reumatikus daganatokra, derékfájásra, ilyenkor tejben főzték, és a megsűrűsödött póréhagyma péppel borogatták be a fájós testrészeket.

Mire használhatjuk még az uborkát?

Nincs olyan család, aki ne ismerné, vagy ne szeretné az uborkát, akinél még nem volt uborkasaláta az asztalon. Az uborka gyümölcsében sok vitamin és só van, már az őskorban is ismerték és használták.

Ha besózzuk kiváló tápszer. De az uborka levéből kitűnő üdítő ital is készíthető. Gyógyítja a lázas betegeket, sőt nagyon hasznos fogyasztani mindazoknak akiknek valamilyen problémájuk van a tüdejükkel, és a változó korban lévő hölgyek is megtapasztalhatják áldásos gyógyhatását.

Ha esetleg idegesek vagyunk, rakjunk fejünkre, halántékunkra uborkaszeleteket, nagyon gyorsan megnyugtat majd bennünket. Bőrünket is kényeztessük uborkakarika-pakolással.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top