Szörnyűség - Lilly Allen 6 hónapos terhesen elvetélt!

2010. 11. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Intő jel volt, hogy Lilly Allen az utolsó pillanatban mondott le egy fontos jótékonysági eseményt, bár akkor még senki sem tudhatta, mekkora szörnyűség történt. Nem is haragudhattak rá, hiszen abban mindenki egyetért, hogy hat hónapos terhesként a legfontosabb, hogy a baba épségét szem előtt tartsuk.

Az énekesnő menedzsere rögtön ki is adott egy nyilatkozatot, mielőtt még a találgatások elkezdődhettek volna. Eszerint Lilly elkapott valami vírust, így jelenlegi állapotában nem kíván a nyilvánosság előtt megjelenni, a következő napokat ágyban tölti. Csak tegnap derült ki, hogy valójában a helyzet sokkal súlyosabb. Az énekesnőt hirtelen súlyos alhasi görcsök kezdték gyötörni, azonnal kórházba is szállították, az orvosok pedig mindent megtettek, hogy megmentsék a kisbabát, ám a tragédia mégis bekövetkezett. A 25 éves énekesnő már másodszorra vetélt el. 2008-ban egy négy hónapos magzatot vesztett el hasonló körülmények között. Éppen ezért második terhessége alatt már sokkal jobban figyeltek férjével minden apró részletre. A lehető legkevesebb társasági eseményen jelentek csak meg, és fellépéseket is csak terhessége elején vállalt a fiatal lány. Úgy tűnik, az elővigyázatosság nem volt elég. A barátok és közeli hozzátartozók szerint - érthető módon - Lillyt és a férjét, Sam Coopert egyaránt mélyen megrázták a történtek. Egyesek attól félnek, az énekesnő annyira összetört második vetélése után, hogy talán sosem áll talpra teljesen. Ahogy minden nőnek, neki is régóta álma, hogy végre anya lehessen, a karrierjét is hajlandó volt feláldozni érte, ami a mai sztárokra, főleg ilyen fiatalon, nem igazán jellemző. Egészen a harmadik hónapig rettenetesen ideges volt, hogy újra megtörténnek vele a régi dolgok, ám az orvosok egyre csak nyugtatták, hogy minden rendben.

Felmérések szerint minden negyedik nő veszti el vetélés útján a babáját, ami szörnyű magas átlag. A legtöbb vetélés még az első három hónapban történik, sokszor még mielőtt egyáltalán kiderülne, hogy teherbe estek. Mindössze 1-2 százalék az, aki a 12. hét után veszti el magzatát. Ez előfordulhat kromoszóma-rendellenességek miatt, amik arra ösztönzik a testet, hogy elutasítsa a változásokat. Ezek a rendellenességek felelősek például a Down-kórért is. Az egyéb okok között szerepelhet még vírusos fertőzés is, de a szakértő azt mondja, ez rendkívül szokatlan, hiszen ez is inkább az első három hónapra jellemző. A bajra figyelmeztető jel lehet az állandó vérzés például. Három vagy több vetélés esetén pedig már speciális vizsgálatok és felügyelet szükséges a terhes nőknél, mivel ez durván 40 százalékkal emeli a kockázatot. Allen az első vetéléséről később úgy nyilatkozott, hogy élete legszörnyűbb időszaka volt, utána átértékelte magában a fontos dolgokról alkotott véleményét. Rájött, hogy nem a hírnév a legfontosabb, a család mindennél előbbre való. Épp ezért mindent megtettek, hogy újra teherbe essen. Mostanra már a házat is megvették, ahol családi életüket kívánták berendezni. A tragédia után az énekesnő menedzserén keresztül arra kért mindenkit, egy időre hagyják őket békén, hadd gyászoljanak nyugodtan. Lilly Twitterén a következő üzenet olvasható: "mondjatok el egy rövid imát". Mi így tettünk. Minden nőért, akinek volt már hasonló szörnyűségben része.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top