Szösszenetek az orvostudományból

2010. 08. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az asztmás gyermekeknek trombitálniuk kellene

Egy orvosi lap a klarinétot is ajánlja. A fújás javítja a kis páciensek tüdőfunkcióját, ezenkívül pozitív módon hat a lelkiállapotukra is. Előfeltétel persze, hogy a gyerekek szeressenek muzsikálni.

A barna rizs védelmet ad a cukorbetegség ellen

Aki a barna rizst részesíti előnyben a fehérrel szemben, jóval ritkábban betegszik meg a II. típusú cukorbetegségben. Ezt a Bostoni Egyetem tudósai állapították meg több vizsgálat segítségével, melyen 190000 orvos és nővér vett részt.

Minden harmadik 60 feletti ember túl sok alkoholt fogyaszt 

Ezt állapították meg Los Angelesben az egyetem tudósai. Legjobban érintettek a 60-64 közötti férfiak, ezért nekik van a legtöbb egészségi problémájuk. A nők inkább távoltartják magukat az alkoholtól, egészségi rizikójuk ezért áll kerek 60%-kal a férfiaké alatt.

Depresszió esetén gyakran segít ki a mélypontról a kalcium

Idős emberek, akiket gyakran kínoznak félelmek, kényszerképzetek és depresszió, vizsgáltassák meg orvosukkal kalciumszintjüket. Mindegy, hogy az érték túl magas vagy túl alacsony, mindkét esetben erősen szenvedhet a lélek. Ilyen esetekben öngyilkosság is előfordul. Az orvos gyógyszerekkel idejében segíthet.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top