Takács Nikolas: kisvárosból az X-Faktorba

2011. 05. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Takács Nikolast a szerénységéről, sapkáiról és persze elképesztő hangjáról híres X-Faktor sztárként ismerik a legtöbben. A Szlovákiából származó fiatal magyar énekes tehetsége azonban nem a tévés tehetségkutatón ütközött ki először, korábban is elismert sztárokkal dolgozott.

Nikolas tehetsége már 3 éves korában megmutatkozott, gyakorlatilag azóta a zene elkötelezettje, még 8 éves korában megnyerte a Pop Aréna tehetségkutatót. A galántai születésű fiú az általános iskola után a Pozsonyi Konzervatórium hallgatója lett, hegedű és klasszikus zene szakon. Később aztán úgy döntött, kipróbálná tehetségét és kreativitását a könnyűzenei szférában is – azóta elért eredményei őt igazolják.

Felvételt nyert dzsessz szakra a Kőbányai Zenei Stúdióba Budapesten. Különleges és egyedi stílusával azonnal felkeltette az érdeklődést iskolán belül és kívül is. Rendkívül fiatalon bekerült a zeneszakma vérkeringésébe, mindössze 19 éves volt, amikor a világhírű dzsesszdobos, Jávori Vilmos meghívta a Jávori Vilmos Sound Machine band-be.

A következő évek során Nikolasnak volt szerencséje olyan ismert magyar előadókkal együtt zenélnie, mint Emilio, Charlie, Solti János, Csík Gusztáv és Tony Lakatos, akiket méltán tartanak számon a magyar jazz szakma legnagyobbjai között. Külföldi előadókkal is többször dolgozott, például Mary J. Blidge, Mariah Carey, Usher vagy éppen 50 cent zenei csapatának tagjaival. Énekelt az amerikai hip hop sztárcsapat, a Cypress Hill előtt is.

Számos szakmai próbálkozás után 2010-ben úgy döntött, elindul az RTL Klubon futó tehetségkutatóban, az X-Faktorban. Nikolas fantasztikus hangja több tízezer embert nyűgözött le és ültetett a képernyő elé adásról adásra, végül a második helyen végzett. Sikerességét és népszerűségét ékesen példázza, hogy azóta is telt házas koncerteket ad, fellépéseire hónapokkal korábban elfogynak a jegyek és a közösségi médiában is sztár lett – Facebook-klubjának nem véletlenül van több mint 100.000 rajongója.

Az X-Faktorban énekelt dalaiból összeválogatott cd-je már az első hét után a MAHASZ TOP 40-es lista élére került. Nem pünkösdi királyságról volt szó, hiszen a lemez heteken át uralta a hazai eladási listákat.

www.takacsnikolas.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top