Tejfölös sertésraguleves

2009. 11. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg sertéscomb Kevés olaj 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 zöldpaprika só ½ teáskanál pirospaprika 1 kisebb paradicsom 2 sárgarépa 1-2 fehérrépa 1 kis csokor petrezselyemzöld Tálaláshoz: tejföl kevés citromlé   A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát is pici darabokra vágjuk. A paradicsomot felnegyedeljük, a répákat meghámozzuk, felkarikázzuk. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Kis idő múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát is, majd a fokhagymát és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítjuk őket.

Utána megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húskockákat. Kicsit megpirítjuk, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntjük kb. 2 l vízzel. Jól megsózzuk és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobjuk. Kis lángon addig főzzük, míg a hús is és a zöldség is kellően meg nem puhult.

Tejföllel és citromlével ízesítve tálaljuk.

Köszönjük szépen Bakulár Tamásnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top