Tiramisu torta (ahogy én készítem)

2009. 11. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A piskótalaphoz: 4 db tojás, 4 evőkanál víz, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, késhegynyi sütőpor. A töltelékhez: 1 nagy csomag babapiskóta, 1 rumaroma, 2 cs. vanília puding, 7 dl tej, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. tejszínhabpor, fél cs. étkezési zselatin, 1 cs. habfixáló, 3 evőkanál cukrozott kakaó, 1 natúr vajkrém (vagy mascarpone), 1 evőkanál keserű kakaó, két evőkanál porcukor.

A piskótához a tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a sütőport, és tortaformába öntve megsütjük.

A töltelékhez először a két pudingporból az étkezési keményítővel és 5 dl tejjel, ill. a vaníliás cukrokkal pudingot főzünk. Kihűlésig állni hagyjuk, többszöri kevergetés mellett, hogy ne legyen csomós. Hozzákeverjük a vajkrémet, a porcukrot. A tejszínport 2 dl tejjel és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük. Langyos vízben (kb. 3 dl) a cukrozott kakaóport elkeverjük, beleöntve a rumaromát.

A piskótalapot középen kettévágjuk. Alulra a piskóta fele kerül, kenünk rá a krémből, majd a cukros kakaós lébe beáztatott babapiskótákból teszünk egy sort. Ennek a tetejére újra krém kerül, majd újabb sor beáztatott babapiskóta, és újra krém. A tetejét lezárjuk a piskótalap másik felével.

A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát is bekenjük, majd körberagasztjuk méretre vágott babapiskótával (ezeknek már csak a torta felé eső részét mártsuk bele a rumos, kakaós oldatba). A tetejét keserű kakaóval szórjuk meg. Ugyan nem kávéval készül, de mégis nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top