Tejszínes-sajtos csirkemellfilé

2009. 09. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1-1,5 kg csirekemellfilé 3-4 tojás kb. 30-40 dkg trapista sajt 2 dl főző tejszín liszt, olaj, őrölt feketebors, só, őrölt szerecsendió

Ki kell olajozni egy jénai alját. A csirkemellfilét szeletekre vágni, sózni, borsozni. Beleforgatni lisztbe, felvert tojásba /kicsi sót bele/, reszelt sajtba. Jénaiba rakni sorba, úgy hogy fedjék egymást. Minimum 2 sort rakni egymásra. Tejszínbe belekeverni egy kevés őrölt szerecsendiót, és ráönteni a csirkemell tetejére. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütni, míg piros nem lesz a tejszín a tetején (kb.20-25 perc).

Köretként nagyon sok minden illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Kiscickánynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top