Mákos citromos

2009. 09. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 4 evőkanál víz 8 kanál kristálycukor 7 kanál liszt 1 púpos evőkanál szemes mák 1/2 csomag sütőpor

Krémhez: 5 dl tej 2 csomag vanília puding 4 evőkanál porcukor 1 margarin 20 dkg porcukor 2-3 db citrom citromízű gyümölcskocsonya

Vizes piskótát sütünk 4 tojásból. A fehérjéhez hozzáteszem a 4 evőkanál vizet, ha felverődött, 8 kanál kristálycukrot és a 4 tojássárgát is hozzáadom, ezután 7 kanál lisztet, 1 púpos evőkanál egész mákot, és fél csomag sütőport keverek bele. Három ilyen lapot sütünk.

A krémhez az 5 dl tejet a 2 csomag vaníliás pudinggal, és 4 a evőkanál porcukorral sűrűre főzzük. Egy Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tetejére vékonyra vágott citromkarikákat teszünk, és erre öntjük az elkészített citromízű gyümölcskocsonya port.

Összeállítása: piskóta + krém + piskóta + krém + piskóta + krém + vékony citromkarika + citromízű gyümölcskocsonya.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top