Tejszínes-tepsis finomság

2010. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: csirkemell filé fokhagymás fűszerkeverék/villámpác 3dl főzőtejszín 1,5dl tej 1 ek. liszt fokhagyma burgonya hagyma fűszerek (só, bors, rozmaring)

A burgonyát karikára vágjuk, a hagymát vastagabb szeletekre. A csirkemell filét felszeljük, enyhén kiklopfoljuk, és ízlésünknek megfelelően választott villámpáccal fűszerezzük. Kb. 15 percet állni hagyjuk. 2-3 dl tejszínt+1,5dl tejet összekeverünk egy evőkanál liszttel, és enyhén fűszerezzük A burgonyát, hagymát összekeverjük és a kikent tepsiben eloszlatjuk, enyhén sózzuk-borsozzuk. Ráhelyezzük a fűszeres csirkemell szeleteket, majd az egészet bőségesen meglocsoljuk a tejszínes öntettel. 5-6 gerezd fokhagymát dobunk rá, és egy csipet morzsolt rozmaringgal megszórjuk az egészet. Fóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd fólia nélkül kb. 20-25 percet.
Egyszerű és gyors! Jó étvágyat!
 Köszönjük szépen Lippert Zsunak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top