Hozzávalók: csirkemell filé fokhagymás fűszerkeverék/villámpác 3dl főzőtejszín 1,5dl tej 1 ek. liszt fokhagyma burgonya hagyma fűszerek (só, bors, rozmaring)
A burgonyát karikára vágjuk, a hagymát vastagabb szeletekre.
A csirkemell filét felszeljük, enyhén kiklopfoljuk, és ízlésünknek megfelelően választott villámpáccal fűszerezzük. Kb. 15 percet állni hagyjuk.
2-3 dl tejszínt+1,5dl tejet összekeverünk egy evőkanál liszttel, és enyhén fűszerezzük
A burgonyát, hagymát összekeverjük és a kikent tepsiben eloszlatjuk, enyhén sózzuk-borsozzuk. Ráhelyezzük a fűszeres csirkemell szeleteket, majd az egészet bőségesen meglocsoljuk a tejszínes öntettel. 5-6 gerezd fokhagymát dobunk rá, és egy csipet morzsolt rozmaringgal megszórjuk az egészet.
Fóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd fólia nélkül kb. 20-25 percet.
Egyszerű és gyors!
Jó étvágyat!