Nem hajlandó veletek ebédelni?

2010. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gondolkoztál már rajta, mi lehet az oka? Íme néhány lehetséges indok.

Túl sok lötyi. Természetesen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mindenki számára elengedhetetlen, de ez ne gyümölcslé vagy tejcsi szürcsölgetése legyen a főétkezések között. Még szép, hogy nem éhes, hiszen tele a poci!

Gyümölcsléből bőven elég kb. 2dl, tejből pedig 4-7dl/nap tipegő korban.

Rágcsálnivalók. Apró kis adagok, tulajdonképpen csak egy-egy falatka harapnivaló – mit árthat? Csupán annyit, hogy gyermeked jóllakik két étkezés között, te meg csodálkozol, miért üvölt, mikor bele akarod diktálni a levest.

A tízórai és az uzsonna bőven belefér gyermeked étrendjébe, de kerüld, hogy összevissza egyen két főétkezés között mindenfélét. Finomságként keksz, csoki, fagyi helyett pedig egyen friss zöldséget, gyümölcsöt, joghurtot, sajtot.

Nem tud koncentrálni. A kisgyerekek figyelme nagyon könnyen el tud kalandozni. Akár az evésről is. Ezért aztán kajcsizás közben ne menjen a TV, ne hagyd, hogy a kedvenc játékát babrálja. Ha arról van szó, játszhatjátok azt, hogy a kanál repülő, ami berepíti az ételt a szájába, de ne hagyd, hogy bármilyen más tényező elvonja gyermeked figyelmét az evésről.

Még valami: lehet, hogy gyermekednek nincs is annyi ételre szüksége, mint amennyit bele szeretnél diktálni. Amíg nem következik be súlyveszteség, hagyd, hogy ő döntse el, mennyit szeretne enni.

Forrás: www.anyuci.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top