Titó Pite

2011. 05. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók és elkészítés:

Tészta:

50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 dkg szalakáli és annyi tej, hogy egy nyújtható lágy tésztát kapjunk (tejben a szalakálit fel kell futtatni, és úgy hozzádolgozni a többi hozzávalóhoz).

Ezt  a tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30x 25 cm nagyságúra. Max. 10 perc alatt 160 - 180 fokon világosra sütjük.

 

Krém:

1. 0,5 l tejet 4 evőkanál kristálycukorral, 4 ek. liszttel felfőzünk, majd kihűtjük.

2. 25 dkg margarint, 30 dkg porcukrot habosra keverünk és a kihűlt lisztes krémhez hozzákeverjük.

Kétfelé osztjuk a krémet és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját keverjük. A másik felébe 2 dkg kakaóport teszünk.

A lapokat betöltjük. Először a kakaós krémmel kenjük meg a lapot, majd a következőt a citromossal. Tetejére csokimázat teszünk.

Jó sütést mindenkinek!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top