Hozzávalók és elkészítés:
Tészta:
50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 dkg szalakáli és annyi tej, hogy egy nyújtható lágy tésztát kapjunk (tejben a szalakálit fel kell futtatni, és úgy hozzádolgozni a többi hozzávalóhoz).
Ezt a tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30x 25 cm nagyságúra. Max. 10 perc alatt 160 - 180 fokon világosra sütjük.
Krém:
1. 0,5 l tejet 4 evőkanál kristálycukorral, 4 ek. liszttel felfőzünk, majd kihűtjük.
2. 25 dkg margarint, 30 dkg porcukrot habosra keverünk és a kihűlt lisztes krémhez hozzákeverjük.
Kétfelé osztjuk a krémet és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját keverjük. A másik felébe 2 dkg kakaóport teszünk.
A lapokat betöltjük. Először a kakaós krémmel kenjük meg a lapot, majd a következőt a citromossal. Tetejére csokimázat teszünk.
Jó sütést mindenkinek!