Töltött cukkini

2010. 07. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
  Hozzávalók: 1 jó nagy óriás cukkini (nekem saját termés volt 2,70kg ) 60-70dkg darált sertéshús ( én lapockából csináltam ) 1 nagyobb fej vöröshagyma 10-15dkg rizs só, bors, vegeta ízlés szerint trappista sajt ízlés szerint
Elkészítés: A darált húst olajon a hagymával, sóval, borssal, esetleg vegetával megpirítom. ( Vigyázzunk, ha vegetát is teszünk bele, nehogy elsózzuk!) A rizst megfőzöm, majd leszűröm.  A cukkinit félbevágom, a végeit levágom, majd hosszában kettévágom. ( Aki kicsit vesz, azt nem kell félbevágni, csak hosszában kettévágni. ) Kiszedem a magos részét. Megsózom, hagyom kb. 15-20 percig, majd a vizet leöntöm róla. Ha a darált hús is készen van és a rizs is, szokásos módon összekeverjük őket.  Majd megtöltjük vele a cukkiniket, a tetejére reszelt sajt kerül.  40 percre sütőbe helyezzük, vagy addig, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz. Ebben a kánikulában csak az készítse el, aki bírja a konyhában a hőséget! Nagyon finom étel, jó étvágyat hozzá! 
Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top